D-nest

Dakyra en haar Prins Alwin van de Ursushoeve van familie Bakker uit Zwijndrecht
SONY DSC

Dakyra vindt een “fotoshoot” zo NIET leuk…..!

 

 

 

Week 9 

4 juni 2014

Afgelopen maandag is Djazz als laatste pup opgehaald door de nieuwe families, het is stil en leeg in huis……..Maar het is goed zo. Donderdag zijn Dreamer en Darwin opgehaald, vrijdag Daisy en Djara, zondag Dusty en Djazz is tot maandag bij ons gebleven, konden we nog even “afkicken”. Het is gelukt om de Dreamer en Darwin nog even op de foto te krijgen voordat ze weggingen, dus de laatste fotoshoot serie is compleet!

SONY DSC

Laatste avond met kleine Djazz, nog even lekker verwennen op schoot…!

 

SONY DSC

Laatste dag voor Djazz….nog even lekker spelen met mams!!

SONY DSC

Djazz: “Komt daar nog wat uit…..?

SONY DSC

Ook mams geniet nog even volop…..!!!

Het was weer een heerlijke tijd met die kleine rakkers. Druk….maar zo de moeite waard om ze vanaf dag 1 op te zien groeien en dan 9 weken lang voor ze te mogen zorgen. We zijn dankbaar dat ook deze keer alles weer goed is gegaan en dat we 6 mooie, gezonde pups hebben mogen afgeven aan de nieuwe families. We hopen nog regelmatig van ze te horen….!

SONY DSC

SONY DSC

894-1471

Week 8

27 mei 2014

Overmorgen gaan de eerste 2 Entli’s het nest verlaten, hoogste tijd voor nog een laatste fotoshoot.  Ze worden steeds vrijer en ondernemender, in de tuin is het niet meer te doen zonder een paar extra handen en ogen. De een gaan linksaf, de andere rechtsaf en dan hebben we natuurlijk de pech dat ons grondstuk niet goed is afgezet met hekken…..ja weidenetten maar daar gaan ze natuurlijk gewoon doorheen!

We zijn nu een paar keer met de kleintjes, twee aan twee wezen wandelen. Nou ja…wandelen is een groot woord! Haha, het duurt al een half uur voordat we aan de weg zijn beland. Maar iedere keer gaat het makkelijker. Eergisteren zijn we even met Djara en Dreamer bij de buurvrouw geweest met haar 2 Jack Russels Sophie en Filo. Was even de kat uit de boom kijken maar algauw gingen ze daar met z’n tweeen de boel verkennen en Sophie vond het geweldig. Gisteravond met het zestal naar de voetbalclub. Esmee en Roy wilden de kleintjes aan hun teamgenootjes laten zien. Was een hele onderneming moet ik zeggen want in de grote bench passen ze niet meer….dan maar in de kofferbak samen met Esmee. Alles ging goed en de kleintjes zijn weer een ervaring rijker!

SONY DSC

Toch nog gelukt….!!!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Toch nog gelukt…!

SONY DSC

SONY DSC

Dreamer en Darwin hadden geen “zittende kont” voor de fotoshoot, hun foto’s volgen!

894-1471

23 mei 2014

We kunnen de dagen nu aftellen…SNIK…nog 6 dagen en dan gaan de eerste 2 kleintjes ons huis verlaten. Nu het mooi weer is genieten we zoveel mogelijk van de kleintjes buiten. Wordt echt een hele klus met 6, ze gaan steeds verder hun grenzen verleggen en gaan op avontuur.  Vooral bij onze konijnen hebben ze dikke pret met z’n allen! Ook de kikkertjes in de ondiepe vijver blijven aantrekkelijk…….je kon er natuurlijk op wachten, Djazz en Djara hebben er al in gelegen!

 

SONY DSC

“We willen eruit….!!!

 

SONY DSC

“Wat is dat voor raar beest…..?!’

 

SONY DSC

“Zal ik of zal ik niet………?!”

 

SONY DSC

“Als ze moe zijn vallen ze ter plekke in slaap…!”

 

SONY DSC

Daisy en Dusty samen aan het spelen…!

 

894-1471

 

18 mei 2014

We hebben een paar heerlijke dagen achter de rug. Eindelijk was het goed weer om met de kleintjes naar buiten te gaan! Eerst heel voorzichtig, stapje voor stapje de tuin verkennen, maar ze worden snel brutaler. Constant tellen 1,2,3,4,5 en 6, ja we hebben ze allemaal nog. Paar minuten later 1,2,3,4,5…….waar is nummer 6? Hulptroepen geroepen, kinderen mee helpen zoeken…..en ja hoor daar zat kleine Djazz bij de buren netjes voor het konijnenhok…pfffff !

Vandaag was family time…..Even geen visite (sorry families, niet vervelend bedoeld hoor!) niet hoeven werken, lekker hele dag buiten, lekker genieten….nog 11 dagen en dan gaan de eerste pupjes naar hun nieuwe families, nog even niet aan denken!  Maar vandaag was het nog even onze dag…

894-1471

 

Week 7 

17 mei 2014

Vandaag waren Hans en Gaby samen met “oma Baukje” en dochter Chooky bij ons op kraamvisite.  Sommige mensen vragen mij wel eens of honden elkaar nog herkennen als moeder of broer/zus.  Hier kan ik volmondig “JA!” op zeggen. Toen Dakyra haar 2e nestje met pups had, kwamen Hans en Gaby ook op bezoek met de moeder van Dakyra, Baukje. Dakyra liet iedereen die ook maar bij de kennel met pups in de buurt kwam, duidelijk merken dat ze hier niet van gediend was! Maar toen Baukje binnen kwam, sprong Dakyra uit de kennel, liet Baukje erin om kennis te maken met de pups terwijl zij rustig zat toe te kijken.  Dakyra heeft nog steeds respect voor haar moeder…!

SONY DSC

Drie generaties: Links onze Dakyra, dochter Lizzy (B nest), dochter Chooky (C nest) en de moeder van Dakyra, Baukje vom Schneckenhugel….

 

SONY DSC

Hans en Gaby op “kraamvisite”, samen met oma Baukje en dochter Chooky..

894-1471

15mei 2014 

Vandaag was het Roy zijn grote dag, de pups mochten mee naar school! Vol tros vertelde hij alles over de geboorte en liet hij foto’s ziet via de website. Daarna mochten de kinderen allerlei vragen stellen…..een leuk en leerzaam moment, ook voor de pups!

894-1471

13 mei 2014

Tja, als het weer niet mee zit moeten we  de kleintjes binnen maar vermaken. Kamer  ingericht als  ”speelplaats”, de kennel is zo niet meer leuk…….! Morgen naar de dierenarts voor de inentingen, donderdag met Roy mee naar school en vrijdag bezoek van de FAC, wordt nog een druk weekje….

894-1471

Week 6

7 mei 2014

Vandaag voor het eerst met de kleintjes naar buiten geweest. Djazz was de eerste die op zijn gemak de omgeving eens ging verkennen terwijl de anderen nog piepend bij de deur stonden. Maar ze volgden snel.  Lizzy was helemaal in haar nopjes, eindelijk met de pups spelen. Ging soms nog wat te enthousiast maar ze kunnen wat hebben, als je ziet hoe ze soms met elkaar aan het stoeien zijn…!!! Eind van de middag kwam iemand van de Raad van Beheer om de puppen te chippen, hebben we ook weer gehad.

Was wel een zware dag voor de familie, nu genietend van hun welverdiende rust...!

Was wel een zware dag voor de familie, nu genietend van hun welverdiende rust…!

894-1471

6 mei 2014

Ik dacht laat ik de pups een verrassen met wat nieuw speelgoed. Drie nieuwe speeltjes gekocht, waarvan 2 met zo’n verschrikkelijk “piepje” erin. Toen ik ze in de kennel legde ging een pup per ongeluk op het knorrend varkentje staan en Djara schrok zich een hoedje en verdween piepend achter de werpkist….! Toen kwam Dakyra  de kennel om te kijken wat er aan de hand was en ging  de nieuwe speeltjes eens even goed inspecteren. Even laten sprong ze de kennel uit  met het varkentje in haar bek alsof ze wilde zeggen: “Dit speeltje acht ik niet geschikt voor mijn kroost….!”.

SONY DSC

SONY DSC 894-1471

5 mei 2014

Had wat voeten in aarde maar het is weer gelukt de fotoshoot! We gaan alweer week 6 in, gaat zo snel. Afgelopen week hebben de kleintjes voor het eerst de kamer onveilig gemaakt. Je komt ogen en oren te kort, de een doet een plasje, de ander hangt in een snoer en de derde jaagt Lizzy de kamer uit! Ik hoop dat het weer meezit, dan kunnen ze deze week voor het eerst even de tuin in….

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

894-1471

Week 5

29 april 2014

Het is zo genieten met de kleintjes, er komt steeds meer leven in de brouwerij.  Kleine Djazz komt helemaal bij nu we over zijn gegaan op vast voer, zijn gewicht schiet omhoog en je merkt dat hij veel meer energie heeft en lekker meedoet met de rest! Zijn bakje heeft ‘ie in no time leeg terwijl de anderen nog wel eens “met lange tanden” zitten te eten, heerlijk om te zien.

 

894-1471

Week 4

26 april 2014

Een rustige week gehad. De kleintjes gaan inmiddels de kennel verkennen, ze gaan steeds meer met elkaar spelen, ze reageren goed op geluiden en…de tandjes komen door. Je merkt aan Dakyra dat ze het nu niet fijn meer vindt om naar de puppen te gaan. Laatst stond ze zachtjes jankend voor de kennel, de puppy’s luid gillend aan de andere kant…ze wilde er zo graag in. Uiteindelijk won het moeder instinct toch en ging ze de kennel in waar ze vervolgens werd belaagd door 6 tijgertjes, happend naar de tepels…ach dan heb je wel met haar te doen. Ben daarom ook maar begonnen met bijvoeren en dat doet de kleine Djazz zeker goed, zijn gewicht gaat met sprongen vooruit!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

De foto’s van Dusty en Djara volgen, zij hadden geen zin in een fotoshoot…

894-1471

22 april 2014

We hebben een hele drukke week achter de rug, alle families zijn op bezoek geweest om kennis te maken met het kleine spul. Helaas geen tijd gehad om de site bij te werken, dus de hoogste tijd. De kleintjes stappen al dapper door de werpkist, oortjes zijn open en ze reageren nu duidelijk op geluiden. Ontwikkeling gaat nu snel, we zien iedere dag weer iets nieuws. De pups beginnen nu ook echt met elkaar te spelen en met mams en Lizzy. Lizzy mag van Dakyra nu ook in de werpkist……”Eindelijk”, denkt ze!

894-1471

Week 3

15 april 2014

De kleintjes zijn alweer ruim 2 weken oud. De oogjes zijn inmiddels open en ze proberen hun eerste stapjes te zetten, zo’n leuk gezicht! Ze hebben nu ook door dat ze met z’n zessen zijn en zoeken steeds vaker contact met elkaar. Nog even en ze horen ook alle geluidjes om hun heen. De eerste families zijn inmiddels geweest, wordt nog een drukke week…..

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

894-1471

Week 2 

11 april 2014

De oogjes zijn nu bijna open bij alle pups. Zo leuk om te zien dat ze ineens door krijgen dat ze niet alleen zijn maar met z’n zessen. Ze zoeken contact met elkaar…

894-1471

8 april 2014 

De kleintjes zijn alweer ruim een week oud.  Dakyra doet het super en de kleintjes lijken erg tevreden. Heel af en toe mag Lizzy even de  kennel in, ze vindt het zo spannend allemaal en kan volgens mij niet afwachten om met het grut te gaan spelen! Na een week hebben de pups ruim hun geboorte gewicht verdubbeld. De roze snoetjes worden langzaam aan zwart en bij Djara zag ik vandaag een klein spleetje bij een van haar oogjes, duurt niet lang meer voordat ze open gaan.

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC SONY DSC

894-1471

 

4 April 2014 

De meest spannende dagen zijn gelukkig voorbij. De kleine Djazz  groeit nu ook goed. Niet zoveel als zijn grote broer Darwin maar we zijn dik tevreden. Na 6 nachten bivakeren op de bank  ga ik vanavond mijn eigen bedje maar weer eens opzoeken!

SONY DSC

Onze reus Darwin en Klein Duimpje Djazz

 

894-1471

31 maart 2014

Mams en haar 6-tal  maken het goed. Vandaag is de dierenarts geweest voor controle, was dik tevreden. Ook ons kleine mannetje Djazz, die bij geboorte 285 gram woog, doet het goed. Ik had even een deja vu toen ik hem voor het eerst in mijn handen had, moest denken aan Bo-Yi van ons B nest die bij geboorte slechts 275 gram woog……ze lijken zoveel op elkaar! Niet alleen qua gewicht en uiterlijk maar ook qua karakter: wilskracht en doorzettingsvermogen! 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC 

894-1471

30 maart 2014

Gisterochtend was Dakyra haar temperatuur 0.7 C gezakt maar het bleef de hele dag rustig. Pas gisteravond toen ik tegen 24.00 uur thuis kwam van mijn werk begon Dakyra onrustig te worden.  Dus kussen en slaapzak gepakt en me voor de nacht geinstalleerd op de bank. Van slapen kwam natuurlijk niet veel, ik kreeg letterlijk het heen en weer van haar! En natuurlijk in de ochtend nog niets…………..2 teleurgestelde kinderen. Tegen 11.00 uur begon madam weer erg onrustig te worden en kreeg weeen, deze keer zette het door.

Om 12.00 uur werd dan het eerste pupje geboren, een reutje van 450 gram. Ik had nauwelijks het mannetje goed bekeken of er volgde weer een weeen reeks en om 12.15 uur kwam pup nr 2, een teefje deze keer. Daarna ging het in sneltrein vaart! Om 12.40 uur waren er 4 geboren, 2/2. Na een pauze van een uur kwam nummer 5 en om 14.20 uur werd haar 6e pup geboren, 3 reutjes en 3 teefjes!

We zijn super blij, Dakyra en haar pups maken het goed. Lizzy vindt het allemaal nog wat onwennig. Deze keer mag ze van Dakyra wel de kamer in maar als ze te dicht bij de kennel komt laat mams haar duidelijk weten dat ze te dichtbij komt. Ach ze vindt het ook zo spannend allemaal!

894-1471 25 Maart 2014

Dakyra haar buik wordt dikker en dikker…..wandelen heeft ze geen zin meer in, plasje doen en dan snel weer naar huis! Afgelopen weekend de kennel en werpkist van zolder gehaald, alles staat nu in de kamer…..nog een klein weekje te gaan!

894-1471

13 maart 2014

Was toch niet helemaal gerust na de 1e echo…is het er echt maar een? Afspraak gemaakt met de dierenarts, toch nog even overleggen. Vanmiddag kon ik terecht en hebben we een 2e echo gemaakt……4 pups gezien…SUPER! Dakyra haar buikje wordt dikker en dikker…..nog een kleine 3 weken te gaan…!

echo 4

894-1471

29 februari 2014

Vandaag  zijn we naar de dierenarts geweest voor de 1e echo. We hebben een pup, misschien 2 gezien. Dit keer een klein nestje dus. Op 19 maart nog een 2e echo om te kijken of we er dan meer zien…3 zou leuk zijn! Afwachten……

echo2pijl

894-1471