C-nest

Op 13 februari 2012 krijgt Dakyra haar 2e nestje, 2 teefjes en 3 reutjes.

Papa is Dexter vom Jordanbach van Familie Laumann uit Ahaus, DuitslandSONY DSC

 

Week 1:

Dakyra is een op en top moedertje, zo anders als bij haar eerste nestje. Het is nu vanaf het eerste moment alleen maar genieten!      Ze is erg zorgzaam, ligt de hele dag bij haar kleintjes zoals een goede moeder het betaamd.

 

Week 2:

De pups groeien als kool! Dakyra houdt Lizzy nog op afstand, zij mag vanuit de keuken het grut gadeslaan. Als Lizzy toch probeert de kamer in te komen, gaat Dakyra voor haar staan en laat duidelijk merken dat ze haar aanwezigheid nog niet op prijs wordt gesteld..

 

Week 3:

De oogjes zijn inmiddels open, er komt wat meer leven in de brouwerij…de eerste stapjes worden voorzichtig gezet. Esmee en Roy vinden het helemaal geweldig en zijn niet weg te slaan bij de pups…..Dakyra vindt het allemaal prima!

 

Week 4:

De 3 weken van rust en is nu voorbij….Dakyra doet een stapje terug wat betreft het verzorgen en schoonhouden van de pups, we gaan langzaamaan beginnen met bijvoeden.  De families mogen eindelijk na lang wachten komen om kennis te maken met hun toekomstige Entlebuchermaatje. Lizzy mag nu ook eindelijk van Dakyra de kamer in…nieuwsgierig  staat ze voor de kennel het grut gade te slaan, ze vindt het wel spannend allemaal!

 

Week 5

Eindelijk mag ook Lizzy de kennel in van mams…..eerst wat onwennig maar dat is gauw verdwenen. De pups doen het super, groeien als kool en regelmatig nemen we ze heel even mee naar buiten om kennis te maken met de grote wereld.

 

Week 6

De pups worden steeds brutaler, gaan steeds meer ontdekken, het is heerlijk om te zien. Thuis wordt alleen het nodigste gedaan, de rest van de tijd is het genieten van de bende Entli’s.

 

Week 7

Eindelijk is de grote dag aangebroken voor Roy, de pups mogen mee naar school! Hij heeft alles zelf geregeld met de juf en de directrice en heeft toestemming gekregen, Esmee mocht ook mee.  Was een hele onderneming moet ik zeggen…..! Super trots liet Roy de pups zien en vertelde ronduit over de geboorte die hij zelf gelukkig ook heeft gezien. Goede socialisatie voor de pups, die waren bekaf na dit groot avontuur!

 

Week 8

Wat een verschil met 4 weken geleden, de pups stappen nu zelfverzekerd door de tuin, op zoek naar een nieuw avontuur. En in zo’n grote tuin valt altijd wel iets te beleven…..kennismaking met onze konijnen, lekker spelen. Lizzy geniet met volle teugen van de pups als het speeluurtje is buiten…..

894-1471