B-nest

Dakyra  krijgt haar eerste nestje op 22 juni 2010.

Na een dracht van 63 dagen krijgt ze 7 pups, 4 teefjes en 3 reutjes.

Papa Emil van het Craveld van Familie Kreutz uit Geldern, Duitsland.

Dakyra en Emil

Dakyra en Emil

SONY DSC

 

Week 1

De eerste weken waren zwaar, heel zwaar! Dat begon al bij de geboorte….Dakyra had al een paar uur weeen maar al wat kwam, geen pup. Dus wij naar de dierenarts om te checken of alles wel in orde was, misschien lag de eerste pup er niet goed  voor of was het dood……brrrr, niet aan denken.  Maar alles was in orde en onze dierenarts verwachtte de 1e pup binnen een uur. Esmee en ik gauw naar huis maar we waren nog geen 10 minuten onderweg, werd de 1e pup al geboren, in de kofferbak van de auto!

Eenmaal thuis volgden de rest van de pups in een rap tempo. Tot onze verbazing 7 stuks totaal! Maar ik maakte me zorgen, ik had een pup van 270 gram en een van 295 gram….ze waren zo klein….te klein? Maar ze deden het van het begin af aan goed, bleven niet achter bij de andere 5. Dakyra was erg overrompeld door de hele geboorte denk ik. Ze was erg onrustig, kon de rust niet vinden om bij de pups te gaan liggen en ze te zogen. Dus om de 2 uur moesten we haar dwingen om in de werpkist te gaan liggen en als ik maar even niet goed oplette was mama weer verdwenen. Twee weken heb ik op de bank “gebivakeerd” om ook ‘s nachts alles in de gaten te kunnen houden en de 2 kleintjes wat vaker aan te kunnen leggen. Het was zo dubbel, aan de ene kant wilde Dakyra niet veel van de pups weten en aan de andere kant was ze zo beschermend….bezoek kon zelfs de kamer niet eens in zonder dat wij erbij waren, ze stond dan grommend voor de kennel.

Maar alle moeite en slapeloze nachten waren niet voor niets….de pups deden het super goed, ook de 2 kleintjes, ze groeiden als kool.

Week 1

Veel stress en slapeloze nachten……..

 

Week 2

De 2 kleintjes Bo-Yi en Barbel groeien ook erg goed, doen het niet onder voor de andere 5,  ook niet qua gedrag en verdere ontwikkeling.

 

Week 3

De stress en zorgen verdwijnen langzamerhand naar de achtergrond, we beginnen nu ook steeds meer te genieten van de pups. Dakyra wordt ook wat rustiger en ik betrap haar steeds vaker dat ze uit zichzelf de werpkist ingaat en heerlijk tussen haar kroost gaat liggen…..wat kun je dan intens genieten van zo’n moment!!!

 

Week 4

Heel voorzichtig komen de eerste families op bezoek. Vanwege het prachtige weer zijn de pups al een paar keer even buiten geweest. Als je ze nu ziet kun je je niet meer voorstellen dat we zoveel zorgen hebben gehad…het is nu volop genieten!

 

Week 5

Je komt ogen en oren tekort met 7 van die bengels. We hadden in de tuin netjes een buitenren gemaakt maar dat was maar van korte duur, daar sprongen ze gewoon overheen. Gisteren waren we 2 pups “kwijt”….ze bleken onder de deur door gekropen te zijn van onze oude schuur en zaten daar heerlijk saampjes te spelen!

 

Week 6

De pups vinden het heerlijk buiten, er valt van alles te ontdekken. Niets is dan ook veilig voor het 7-tal. Ze hebben de konijntjes ook ontdekt…..

 

Week 7

Dakyra geniet nu ook volop, regelmatig daagt ze haar kroost uit om te gaan spelen. De eerste inentingen hebben ze inmiddels gehad en ze zijn gechipt. Nog 2 weekjes en dan begint voor hun een nieuw, groot avontuur: op naar de nieuwe families. Maar daar denken we nog even niet aan………..(zucht)

 

Week 8

De laatste week is aangebroken….het moment komt dichtbij dat we afscheid moeten nemen van ons 7-tal. Met een lach en een traan maar zeker met een gerust hart zullen we onze Entli’s straks mee geven aan de nieuwe families. Nu nog even genieten…..

894-1471